5. Sonkádi Szabadegyetem - előzetes információk

Nyomtatás

 

 

 

Kedves Kolléga!

 

A tavalyi program utolsó napján sok bejegyzés került az emlékkönyvbe. Egyet kiválasztottam közülük, és ezzel a szó szerinti idézettel kezdem ezt a levelet:

Tibor! Ismét MEGCSINÁLTAD! Szívből gratulálok, mind a szakmai tartalom, mind a szervezés ismét magas színvonalú volt, élményekkel, információkkal feltöltődve kezdődhet a nyár SONKÁD után. Köszönjük Neked, valamint Tóth Marikának és Hollósi Gézának! Veletek jövőre UGYANITT!

Az elismerés tagadhatatlanul mindig örömöt szerez, ezt a bejegyzést is boldogan konstatáltam. Ugyanakkor reálisnak is kell lennem. Nem megcsináltam, hanem MEGCSINÁLTUK. Nem csak a nevesített két barátommal, hanem velük és sok-sok sonkádival közösen.

Most, e sorokat fogalmazva egészen fantasztikusnak tűnik mert az induláskor bele se mertünk volna gondolni -, hogy négyszer rendeztük meg a Mesterpedagógusok Sonkádi Szabadegyetemét, és a résztvevők összesenje immár többszörösen felülmúlja Sonkád lakosságának lélekszámát. És igen: már 2018. július 7-én, a Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyetemének zárásakor akartuk, hogy megvalósíthassuk a gondolatainkból és akaratunkból született rendezvényt ötödször is. Ezt valahogy jubileumi számnak tekintjük, ezzel érezzük kerek egésznek a programsorozat megvalósítását. Nem lezártnak, nem befejezettnek, hanem szimbolikusan megvalósultnak.

Ma végre nem külső támogatásra , hanem belső elhívatottságra alapozva - bejelenthetem, hogy a Tóth Mária, Iszák Tibor, Hollósi Géza trojka már egy hónapja elkezdte előkészíteni az idei rendezvényt. Alig több, mint négy hónap múlva a Túr partján a Magister Campus kapuja ismét megnyílik, és megvalósul

2019. június 27-30. között az Egy csónakban evezünk Mesterpedagógusok V. Sonkádi Szabadegyetem.

Várjuk Önt, ha már volt nálunk és elhatározta: ismét jelen akar lenni. Várjuk Önt, ha még nem volt nálunk, de elhatározta: végre jelen kell lennie. Természetesen akkor is várjuk Önt, ha még hezitál azon, hogy érdemes-e jelen lenni. Ne nekünk adjon esélyt, hanem saját magának. Szakmai céljaink a résztvevőkkel korábban egyeztetetteknek megfelelően változatlanok: a mesterpedagógusi feladatellátás támogatása a legfrissebb információkkal és tapasztalatcserével, ismét nagyobb hangsúllyal lesz jelen az óvodai terület, a szakképzés és a digitális oktatási technikák, valamint a kommunikáció és pszichológia. A programok az immár megszokott 0+3 nap időbeosztásban valósulnak meg.

A jubileumi program máris rendelkezik elvi támogatókkal. Fővédnökséget vállalt az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, és megtisztelő, hogy elfogadta a szakmai védnökségre vonatkozó felkérésünket az Oktatási Hivatal elnöke.

Folyamatosan bővül a témasziget vezetők és előadók köre. Több visszatérő, a hallgatók által várt és elvárt szereplő mellett idén is lesznek új egyelőre még legyenek meglepetés - előadók, témasziget vezetők, és velük együtt természetesen új oktatási, pedagóiai-szakmai területek.

Bízom benne, hogy a tanév lezárását követő nyári szabadságának tervezését is segítettem azzal, hogy az elmúlt évekhez képest korábban tájékoztatom a Mesterpedagógusok Sonkádi Szabadegyetemének 2019. évi időpontjáról.

Községünk, közösségünk várja, visszavárja Önt.

Sonkád, 2019. február 14.

 

Üdvözlettel:

Iszák Tibor, polgármester